Ingrediencie:
1 porcia bravčovej filety / soľ / čierne korenie / 1 porcia zeleniny ( hokaido tekvica, pokrájaná cibuľa, poľníček) / zeleninový vývar / kari korenie / 1 jablko / čierny sezam
Postup:
- Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Panvicu zohrejme bez tuku, mäso opečieme cca4 minúty z oboch strán a temperujeme v rúre pri 100 stupňoch.
- Tekvicu umyjeme a nakrájame na drobno. V hrnci udusíme cibuľu. Tekvicu podlejeme vývarom, pridáme kari korenie a soľ. Povaríme cca 50 minút.
- Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame a pridáme k tekvici. Ku mäkkej tekvici pridáme šťavu v výpeku. Celý obsah mixujeme na omáčku, ktorú dochutíme podľa chuti.
- Poľný šalát (polníček alebo valeriána) umyjeme, centrifúge osušíme, servírujeme na tanier. Na šalát priložíme mäso a tekvicovo-jablčnú omáčku. Na záver posypeme sezamom.