Na jednu porciu:
1 porcia zeleniny (1/2 rajčiny, zeler, jarná cibuľka, šalátová uhorka) / 2 cesnakové strúčiky / petržlenová vňať / pažítka / 1 porcia tvarohu / minerálna voda / soľ, čierne korenie / 1 porcia ražného chleba
- Rajčinu nakrájať na kocky, zeler a cibuľku umyť a očistiť, zeler na jemné kocky nakrájať, jarnú cibuľku nakrájať na kolieska. Všetko spolu premiešať.
- Cesnak očistiť a na- jemno nakrájať (pretlačiť). Uhorku očistiť a nastrúhať. Petržlenovú vňať a pažítku umyť a na- jemno nakrájať.
- Tvaroh s minerálkou dohladka premiešať. Cesnak, uhorku a bylinky vmiešať do masy. Okoreniť soľou a čiernym korením.
- Chlieb opiecť (na suchej panvici) a pripravenou tvarohovou pomazánkou natrieť. Pripravenú zeleninu nasypať (naukladať) navrch.
Tip: V 3fáze (odľahčenej) môžte do pomazánky pridať trošku kvalitného za studena lisovaného oleja