Shiitake nakrájať, chili napichať ihlou a spolu naložiť do studenej vody a pod prikrývkou nechať cez noc v chladničke.
Zeleninu umyť a načistiť. Reďkovky na kolieska a cibuľku nakrájať na šikmo asi centimetrové kúsky.
Shiitake a chili nechať odkvapkať a povariť so zeleninovým vývarom. Reďkovky a cibuľku pridať a ďalších 5 minút na slabo variť. Dokoreniť limetkou, soľou a pažítkou posypať.
Pre 1 porciu
• 1 porciu zeleniny (reďkovka, jarná cibuľka)
• 1 porcia shiitake
• zelená chili
• 300ml zeleninového vývaru
• 1 ČL šťavy z limetky
• soľ, 1 PL nasekanej pažítky
(ČL-čajová lyžička, PL-polievková lyžica)
Tip – namiesto cibuľky použiť pór, a citrón zameniť za limetku