Cícerové palacinky s jablkom

Množstvo ingrediencií pre 4 osoby
Ingrediencie:

300 g cícerovej múky (porcia bielkoviny)
500 ml studenej vody
1 polievková lyžica repkového oleja na varenie / ideálny Alvia olej
1 polievková lyžica Ayurvédskeho masla- ghí alebo kokosového tuku
2 jablká
mletá škorica

Príprava:

  • Cícerovú múku, vodu a olej dobre premiešame. Najlepšie mixérom aby sa netvorili hrudky.
  • Umyte jablká, odstráňte jadrá a potom nastrúhajte.
  • V rozpálenej panvici s trochou ghí alebo kokosového tuku smažíme palacinky postupne na oboch stranách. Ideálna je panvica na lievance
  • Jabká rozdeľte na štvrtinky a nastrúhajte alebo nakrájajte tenučké plátky.
  • Pred otočením placky/palacinky posypte nastrúhaným jablkom alebo rozložte tenké plátky
  • Ešte teplé posypeme škoricovým práškom podľa chuti.

Tip: Tí, ktorý chcú palacinky o niečo sladšie (odľahčená fáza metabolic balance) použite javorový sirup. Buď javorový sirup pridajte priamo do cesta alebo na hotové palacinky.

Scroll to Top