Cícerové palacinky s jablkom

Množstvo ingrediencií pre 4 osoby
Ingrediencie:

300 g cícerovej múky (porcia bielkoviny)
500 ml studenej vody
1 polievková lyžica repkového oleja na varenie / ideálny Alvia olej
1 polievková lyžica Ayurvédskeho masla- ghí alebo kokosového tuku
2 jablká
mletá škorica

Príprava:

  • Cícerovú múku, vodu a olej dobre premiešame. Najlepšie mixérom aby sa netvorili hrudky.
  • Umyte jablká, odstráňte jadrá a potom nastrúhajte.
  • V rozpálenej panvici s trochou ghí alebo kokosového tuku smažíme palacinky postupne na oboch stranách. Ideálna je panvica na lievance
  • Jabká rozdeľte na štvrtinky a nastrúhajte alebo nakrájajte tenučké plátky.
  • Pred otočením placky/palacinky posypte nastrúhaným jablkom alebo rozložte tenké plátky
  • Ešte teplé posypeme škoricovým práškom podľa chuti.

Tip: Tí, ktorý chcú palacinky o niečo sladšie (odľahčená fáza metabolic balance) použite javorový sirup. Buď javorový sirup pridajte priamo do cesta alebo na hotové palacinky.

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi