Cícer na noc namočiť do studenej vody a na druhý deň vodu zliať. Cícer s 1/4L čerstvej vody nechať zovrieť a 20min pod pokrievkou nechať variť.
Cesnak očistiť a pretlačiť a spolu s cibuľkou v horúcom hrnci opiecť, potom zaliať vývarom. Cícer pridať a okoreniť paprikou, kurkumou, škoricou a citrónovou šťavou.
Špenát umyť, odkvapkať a pridať do hrnca a na miernom ohni uvariť do mäkka.
Pre 1 porciu
• 1 porciu zeleniny (1PL nasekanej cibule, čerstvý špenát)
• 1 porcia cíceru
• 1 strúčik cesnaku
• 1 ČL sladkej mletej papriky
• 1 ČL kurkumy
• ½L zeleninového vývaru
• ½ ČL škorice
(PL-polievková lyžica)
Tip – môže sa použiť aj mrazený špenát alebo mangold. Pre tých čo majú málo času, môžu použiť cícer aj z plechovky.