Toskánska fazuľová polievka

Fazuľu na noc namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zliať a fazuľu v čerstvej vode 30 min povariť.Cesnak očistiť a najemno nasekať. Pór umyť a na tenké kolieska nakrájať. Mrkvu a zeler umyť a nakrájať na kocky. Bazilikum nahrubo nasekať.Panvicu s trochou vody zohriať a cibuľu s cesnakom podusiť. Ostatnú zeleninu za miešania pridať a zaliať zeleninovým vývarom. Pridať fazuľu a rozmarín a ďalších 10min dusiť. Okoreniť soľou, čiernym korením a curry.Polievku na tanier naservírovať a posypať bazilikom
Pre 1 porciu
•    1 porciu zeleniny (pór, karotka, zeler)
•    1 porcia strukovín (biele fazule)
•    1 strúčik cesnaku
•    1 PL nasekanej cibule
•    1 listy bazilika
•    150ml zeleninového vývaru
•    1vetvička rozmarínu, soľ čierne korenie, curry
(PL-polievková lyžica)

Scroll to Top