Mandľové kekse

Ingrediencie:

125g ražná celozrnná múka

125g prírodného trstinového cuktru

125g mletých mandlí (na ozdobenie možno zopár nechať celých)

70g kokosového tuku

perníkové korenie

štipku jedlej sódy

Postup:

Všetko spolu premiešame, najlepšie ručne. Veľmi sa cesto drobí, keďže tento recept neobsahuje vajíčko. Podľa jemnosti namletých mandlí bude cesto hrubšie alebo jemnejšie.

Cesto necháme stáť v chlade najmenej na 1-2 hodiny.

Odstáte cesto rozvaľkáme a vykrajujeme formy podľa príležitosti. Podľa chuti ich možno celými mandľami aj ozdobiť.

Tip: perníkové korenie možno zameniť za škoricu, či trošku rumu (nie arómy) 

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi